Tuesday, May 8, 2007

Veckans snabbuppdatering...


Kan ju börja med den underbara nya Tough Alliance singeln, first class riot. De har övergett det som de gjorde som allra bäst med escaping your ambitions och återgått till ett mer direkt, popigt ljud.
se videon här
ladda låten här(zshare)



Hot chips dj-kicks plattan är helt ok, och det är en låt som är så underbar så underbar... New Orders "bizarre love triangle", denna remix är helt otrolig. Jag har inte lyckats hitta den på nätet för gratis nedladdning, var bara tvungen att berätta om den. Vi lirade den i lördags f ö...



Det står om denna skiva överallt, den hyllas överallt, och den är så jäkla bra som alla säger att den är. Feist, med ett förflutet i bl.a. Broken Social Scene, har gjort en av årets plattor.
Feel it all








Nästa som hyllats är the Field med "from here we go sublime". Samma sak här, tio små låtar som ger en önskan om att hela tiden få höra mer. Axel Willner bygger upp en smått fantastisk ljudbild.
A paw in my face








Kan ärligt talat säga att jag har svårt för den där vågen av mashup som kom. Blanda två låtar, visst det kan vara lite halvroligt ibland, men oftast är det faktiskt bara jäkligt dåligt. Ska man göra om en låt ska man göra en cover, och ska man göra en cover ska man göra den bättre än orginalet (vilket inte sker alltför ofta). De som följt bloggen vet dock att jag är sjukt svag för covers...
Dock finns det undantag och nu pratar vi om mashup-grejjen här... Tänkt lägga upp denna en lång tid, men kom på den först nu då jag spelade den i lördags.
Avalanches (de kommer nog aldrig släppa ett album igen tyvärr) har gjort en mashup, bara att detta låter inte någonstans som en mashup, det är något annat, det är ren skär magi.
Digitalism blandat med Wham och George Michaels underbara stämma.
Ray of Zdarlights(zshare)

Billy Rimgårds alterego har släppt en ny singel, den är helt ok, gillar remixarna jäkligt mkt. En skiva är på väg inom kort. Billy är en av de få journalisterna jag alltid vet att jag kan lita på. Skriver han att det är bra, då är det nästan alltid det...
HÄr är hela singeln, Zip-file







Veckans fynd har annars varit den här gruppen. Får en liten sån där känsla av att detta är något Nicolai Dunger hade önskat att han hade skrivit. Mer lättillgängligt men samtidigt så bra så bra.
the Thief and the hearbreaker








Hade massa mer att tipsa om egentligen, hur jag ¨terupptäckt okkervil river, shearwater etc, lavender diamond, Dear & the headlight... Kolla upp själva så kommer mer uppdateringar o info om nästa vecka senare...

/C

1 comment:

John said...

http://musikbyran.blogspot.com/

Överge inte hoppet riktigt ännu!

Tack för en grym kväll och instämmer om The Reminder, den har snurrat oavbrutet tillsammans med Oh! My spine senaste tiden.
Btw, är det denna helg gästspelet på E-puben infaller? Spelas det på yran?

piis