Saturday, May 10, 2008

Tack för igår

Ja, då var det slut för den här gången...igen.
Först av allt, vi var inte tajta igår, men vi hade i alla fall kul! Men jag tror inte det har varit så många missöden sedan vi började spela, där bland annat spelaren dog precis när Killers satt igång, att John tjatade om att få spela en låt och till sist fick det, men så visade det sig att jag redan hade spelat den, att volymen gick upp och ned, men vad gör egentligen det, alla såg ut att ha roligt och det är fortfarande bara det som räknas. Och vi hade fantastiskt roligt!
Grämer mig fortfarande över att tiden alltid blir så knapp att man aldrig hinner spela alla låtarna man vill spela, samtidigt som man vill att alla ska ha roligt och sjunga med vill man ju introducera ny fantastisk musik som man vet att alla kommer att älska. Kan själv tycka att jag är lite feg när det gäller det där.
Beslut togs i alla fall igår att vi kommer i alla fall att köra minst en gång till nästa termin, sedan får vi se hur många ggr det blir. Vi tycker fortfarande att det är lika roligt att se folk dansa och vara glada och vi vill få tillfälle att fira 4 år i höst! Så vitt jag vet är vi den klubb som hållt på längst i Umeå just nu.

Nu tänkte jag fortsätta med lite tips såhär på lördagsförmiddagen.



Ingen får ha missat Joel Alme, a master of ceremonies är en otrolig debut, värd varenda litet hylningsord den har fått. The Queen's Corner. Spelar på Shape Up's terminsavslutning. MISSA INTE!




Markus Krunegård kan ingen ha missat, även om detta är en av årets hittills bästa skivor tänker jag inte orda mer om detta.

Fleet foxes, ett nytt sub pop under, ett 5-manna band från Seattle som drar åt samma hålls om band of horses, my morning jacket etc. De släpper sin första fullängdare 3 juni och fram till dess finns en otrolig ep, Sun Giant Ep, att lyssna på. Jag lovar att det är värt det.
White winter hymnal



Folkpopparna Noah & the Whale är ju tippat som nästa stora grej, i alla fall i den brittiska popvärlden, Laura Marling har ju varit medlem, deras debutalbum släpps i slutet av Juni, men i veckan släppte de i alla fall en ny singel, shape of my heart. Denna gången måste jag säga att hypen är sann, det är en fantastisk blandning av akustiska gitarrer, fioler och trumpeter. Längtar efter debuten.



The Radio Dept. släpper en ny Ep på Labrador om en månad, i alla fall enligt ryktena på pitchfork. En ny låt har i alla fall kommit ut på nätet, Freddie and the trojan horse. Johan Duncansson riktar lite politiskt vrede mot "vår" statsminister.

Jag tipsade för ett litet tag sedan om en gammal MGMT låt, nya skivan är okej, men inte jättebra. Singeln däremot är det, och den har säkert många hört, men lyssna ändå.
Time to pretend

The Dodos, en fantastisk duo som blandar fingerplock på gitarren med fantastiska trummor (där trummisen Logan Kroeber använder tamburiner på fötterna), det är fantastisk ljudbild som byggs upp. Bandet bildades 2006 och släppte skivan visiter för några månader sedan. Tydligen är de ett av alla dessa fantastiska band som skall lira på Way Out West i sommar också.
Red and purple


Måste ju även nämna att Electric President har släppt en ny skiva, sleep well. Efter att frontmannen, Ben Cooper, varit inblandad i Electric Presidents debut 2006 och förra årets Radical Face, så kan man inte ha annat än höga förväntningar på den här skivan. Skivan är dock inte lika bra som ngn av de två tidigare alstrerna från herr Cooper, dock är det en väldigt bra skiva, väl värd att lyssna på i repeat ett bra tag framöver.
Monsters

På Lördag gör the Facer en spelning på Scharinska, tyvärr krockar det med stans bästa klubb (förutom ZOO), UBC, men man får väl gå dit efteråt för man vill eg inte missa något av dem.
Jag såg the Facer första gången i samband med att de släppte debutskivan i Linköping för sisådär 8-9 år sedan. Kommer bara ihåg att det var fantastiskt.


Plus saker man inte bör missa i sommar, Daniel Johnston och Bonnie "Prince" Billy spelar båda i Gbg och i Sthlm i sommar!!!

Ska försöka uppdatera bloggen lite oftare i framtiden.

/Christoffer

No comments: