Tuesday, February 17, 2009

Dags för en roundup


Ben Cooper, mannen bakom fantastiska Electric President och Radical Face, har släppt ännu ett alias, Patients. Ben säger själv att det är låtar som inte har passat in i de två andra aliasen, men det är inte några dåliga b-sidor vi talar om här, utan det är fortfarande ren, skär magi.
Mind ur Manners

Akron/Family släpper nytt 5 maj, men skivan är redan läckt på nätet för den som vill. Akron/Family är en folkinspirerad trio som är väl värda att kolla upp.
Don't be afraid, you're already dead

Min personliga favorit Beirut har precis släppt en dubbel-ep, som tyvärr gjorde mig lite besviken. Hans tidigare alster, både EPs samt skivor håller alla högsta klass, men den här Epn skulle behövt lite annat för att bli lika bra. Dock finns lite gamla outgivna låtar i nya uppiffade versioner, vilket är kul.
My night with the prostitute from Marseille

Faded paper figures släppte sitt debutalbum "Dynamo" under förra året. Det är en väldigt trevlig skapelse och låter extremt likt postal service. Så för alla som gillar detta, kolla upp det.
Logos

I väntan på nästa Fleet Foxes gör sångaren Robin Pecknold sologrejjer under aliaset White Antelope, det har egentligen bara blivit covers, däribland Richard Thompsons "False night on the road". Nästa låt han har tolkat är en av mina absoluta favorit-Dylan låtar.
It Ain't me Babe

Om någon kommer ihåg brainpolls sångare Janne Kask, så har han nu släppt ett nytt album under namnet Lake Heartbeat, producerat av Studios Dan Lissvik.
Lyssna här

Windmill är även han på gång att släppa uppfäljaren till ett av 2007 år bästa album. Skivan ska heta Epcopt Starfields och det är ännu oklart när den kommer, men i väntan så segla in på hans myspace och lyssna på covern på Love will Tear us Apart (José har ingen chans här...)
här

Så det var allt idag
Ses på fredag om ni inte väljer Tallest man on earth...

/C

No comments: