Friday, June 12, 2009

the genius of Ben Cooper

Vi har tidigare pratat om Ben Cooper, så tänkte att vi kunde sammanfatta lite av hans karriär. För det är faktiskt så att allt männsikan rör blir till guld. Tänkte ge de lite mer svåråtkomliga skivorna här.
Ben Cooper bor och är verksam i Florida, de officiella släppen som har gjorts i hans namn är
Electric Presidents - Electric Presidents (2006), Radical Face (2007), Electric President - Sleep Well (2008), alla skivorna väl värda att kolla upp.

Uncle Stiltskin - Uncle Stiltskin (2003)


Detta projekt bildades 2002 av Ben Cooper och Corey Loop, tillsammans skrev de 8-9 sånger som sedan spelades in tillsammans med Alex Kane, som Cooper sedan bildade Electric Presidents med. Kane hjälpte till med inspelningsprocessen och spelade bas och gitarr på albumet. Skivan spelades in, sedan hände inget mer med skivan. Man skulle kunna kalla det här albumet ett tidigt Electric Presidents album.

Radical Face - The Junkyard Chandelier (2003)

Ben säger själv att han har lite för mycket problem med de här låtarna för at själv kunna släppa dem, men har planer att återinspela dem som han inte skäms för mycket för. Ska bli spännande att se vad som kan göras av dessa låtar.

Patients - Patients (2009)



Så här säger Ben om det här projektet; detta är låtar som spelats in samtidigt som de andra skivorna, men som inte riktigt passat in på något album. I början släpptes de på hans websida, men tyckte själv att det skulle vara roligare att göra på något annats sätt, och det var såhär Patients-projektet kom igång.
Så snart det finns tillräckligt många låtar att fylla en samlingsskiva kommer det komma något nytt sätt att få ut denna till allmänheten. Det kan ta kort tid och det kan ta lång tid.
Volym 1, som detta då är, är 11 låtar och tryckt i exakt 100 kopior av Ben själv. Dealen var den att personerna fick mejla till honom och erbjuda byteshandel för skivorna, det kunde vara vad som helst, bara inte pengar.
Skivan har vi skrivit om tidigare, och den är fantastisk.

Det finns även 3 officiella låtar som är med på den underbara samlingskivan som Morr har släppt, "not given lightly", en cover och två nya osläppta låtar, ett med vardera alias.



Enjoy

/C

No comments: