Thursday, June 18, 2009

Miles Benjamin Anthony Robinson


Vi börjar från början med presentationen, Miles Benjamin Anthony Robinson, en 20-nånting Brooklyn-via-Oregon bo, som gör fantastisk musik. För att underlätta kommer han numera bli benämnd MBAR i denna text. Debutalbumet Buriedfed släpptes för nästan exakt ett år sedan, och producerades av pressens älsklingar Chris Taylor och Christopher Bear från Grizzly Bear, som båda medverkar på skivan, tillsammans med Kyp Malone från TV on the Radio (som för närvarande producerar uppföljaren som skall släppas snart).
Debutskivan började spelas in redan -06 med Taylor, men ett alkohol och drogmissbruk, ledde till en ganska mörk spiral, där MBAR till sist stod hemlös och nere för räkning. Han lyckades dock ta sig ur skiten och debutplattan släpptes förra året på Say Hey Records.
Skivan har givetvis spår av Grizzly i sig, men är framförallt en kraftfull, mörk samling sånger som får mig att tänka på Micah P Hinson, eller en mörkare och ondare kusin av någon av de lite snällare singersongwriters som finns där ute, samtidigt som det finns ett inslag av Arcade Fire-aktig musik omvandlad till folk.
Skivan är grym, väldigt mycket ur ett textmässigt synsätt med.

Buriedfed
/C

No comments: