Friday, September 4, 2009

Girls


'I wish I had a suntan, I wish I had a pizza and a bottle of wine'


Girls har fått mycket uppmärksamhet under senaste tiden på diverse bloggar, kanske ffa för deras fantastiska videos de har gjort till sina singlar, senaste "Lust for life" är inget undantag. Det är en super-8-filmad video som är värd all uppmärksamhet.

http://pitchfork.com/tv/#/musicvideo/3749-girls-lust-for-life-true-panther-sounds

Girls är en San-Fransiscobaserad grupp bestående av kärnduon Christopher Owens och Chet "JR" White, samt numera John Anderson på gitarr och Garret Godard på trummor. De ska precis turnera USA som förband till The Pains of Being Pure at Heart och har av någon oförklarlig anledning fått ett epitet som San Fransiscos Glasvegas.
Uppmärksamheten startade förra året då Pitchfork hade deras låt "Hellhole Ratrace" på sin '100-bästa-låtar-lista' från 2008.

Deras debutalbum som lite jobbigt kallas för "the album" släpps 22 september och är en underbar liten skapelse. Det är gitarrbaserad pop med skramlande gitarrer och med drag av såväl Beach Boys som Elvis Costello, samtidigt som det är nytt och innovativt. Det är ett rejält spretigt album, där de blandar galna dansanta låtar, med hjärtskärande ballader där de bedyrar sin kärlek till sin flickvän samtidigt som de i en annan har ett medeltempo och pratar om sin pojkvän. Skivan är väldigt värd att kolla upp och är ett av de starkaste släppen i år och min favorit på skivan är "Laura".


De gjorde även en fantastiskt rolig intervju med the Guardian, där de pratar om hur det var att växa upp i en sekt, hänga med miljonärer och ta massor av receptbelagda piller.


/C


No comments: