Friday, November 20, 2009

Local Natives


Visst satte Sonic dem på sin framsida med orden - Ditt nästa favoritband, och efter att inte ha kunnat slita mig från skivan "Gorilla Manor" (den har snurrat på jag vet inte hur många varv nu) måste jag hålla med.
Local Natives är ett kompiskollektiv från Silver Lake i LA, och som alla beskriver dem är det den perfekta symbiosen av Fleet Foxes, Arcade Fire och Animal Collective. Trummisen Matt Frazier jobbar stenhårt på varje låt och ger dem ett fantastiskt driv, gitarrer, basgångar och ståkar blandas om och om igen och över detta en fantastisk stämsång som binder ihop allt till något helt perfekt. Som det är sagt är det en fantastisk symbios, för samtidigt som nu då kanske varje enskilt element i Local Natives musik skulle klassas som orginellt, så blir helheten det.
Bästa spåret är för mig Airplanes som försiktigt börjar med ett klinkande piano och som sedan drivs fram av taktfasta trummor för att sedan mynna ut i något helt fenomenalt. Att sedan texterna också håller högsta kvalitet behöver vi bara nämna som en bisats.

Sun Hands

No comments: