Saturday, December 26, 2009

Album att se fram emot 2010


Tänkte göra en fin liten sammanfattning av 00-talets bästa album, men det kommer lite senare. Nu tänkte jag istället se framåt och kolla vilka artister som släpper nya skivor under 2010 som är väl värda att längta efter.

Vampire Weekend - Contra (12 Januari)
Kommer de kunna följa upp den otroligt hyllade debuten? Efter spelningen på WoW i somras såg det onekligen ut som så, men jag är lite tveksam efter mp3-släppen som har kommit. Snart får vi i alla fall svaret.
Horchata

The Avalanches - TBA
Okej, det har gått 9 år sedan debuten och det har stått 'clearing samples' ett bra tag på deras hemsida, men ihärdiga rykten säger att 2010 är året då uppföljaren kommer.
Brains (TEAZER)

Joe Pug - Messenger (16 feb)
Efter att ha släppt 2 hänsynslöst bra EPs så kommer förväntningarna på debuten att vara galna. Här kan man tjuvlyssna på 2 av låtarna och det låter minst sagt lovande.

Beach House - Teen Dream (26 jan)
Har jag redan skrivit om, och skivan är väldigt vacker.
Norway

Hot Chip - One Life Stand (9 feb)
Skillnaden var ju påtaglig mellan 'the Warning' och 'Made In The Dark'. Intressant var de tar nya skiva, singeln har inte jag fastnat för än.
Take it In

The Magnetic Fields - Realism (26 jan)
Enligt uppgifter skall Merritt ha lämnat de lite mer distade gitarrerna bakom sig och istället så ska han ha utforskat folk-scenen. 13 låtar i klassiska 3 minuters format är utlovat, och skulle han komma nära '69 love songs' vore det ju fantastiskt.

Midlake - The Courage Of Others (1 feb)
Jag har redan hunnit lyssna på skivan och tänkte skriva ett lite längre inlägg om den senare, men jag kan säga att de har inte lämnat den skäggiga skogen bakom sig, även om tanken var att de inte skulle göra en likadan skiva igen. De två starkaste spåren är singelsläppet och det finns ingen 'Roscoe' på skivan. Den är dock värd att se fram emot.

The National - TBA
I en intervju sa sångaren Matt Berninger att de planerade att göra en 'fun-pop-record', men att det direkt gick åt motsatt håll (vilket jag bara ser som något positivt i det här fallet). Tydligen är de på väg att mixa skivan redan.

Four Tet - There Is Love In You (26 Januari)
Jag fullkomligen älskade Hebdens tidiga alster och hans spelning på WoW förra året var även den magnifik. Nu är det dags för femte fullängdaren, hans första riktiga hela skiva på 4 år. Love Cry låter onekligen lovande.

LCD Soundsystem - TBA (Mars)
Ingen direkt förhandsinformation har kommit, bara att det har sagts att det kommer vara lite långsammare med lite mer rock, men samtidigt mycket discoinfluenser. Av tidigare album är förväntningarna stora.

Interpol - TBA (Tidigt 2010)
Första skivan var otrolig, sedan har kvaliteten sjunkit. Enligt uppgifter ska de nu ha gått tillbaka mer mot första skivan igen och reverben ska ha återkommit ordentligt.

Frightened Rabbit - The Winter Of Mixed Drinks (9 Mars)
Skottarna ska följa upp underbara 'Midnight Organ Flight' och smakprovet som är släppt visar på att de t.o.m är på väg att överträffa sig själva.
Swim Until You Can't See Land

Fleet Foxes - TBA
Robin Pecknold sa till Pitchfork att det absolut kommer att komma ett album 2010. Han sa även att skivan kommer vara ännu lugnare än den tidigare.

Arcade Fire - TBA (Maj)
Ska bli intressant att se hur de följer upp 2007 års Neon Bible.

Band Of Horses - Night Rainbows
Skivan som skulle ha kommit redan innan sommaren enligt ryktet. Sub Pop har nu gått ut och sagt att skivan definitivt kommer att komma ut någon gång under 2010.

The Strokes - TBA
Efter Hammod Jr. och Casablancas soloskivor ser jag fram emot ett nytt Strokes album. De ska headlinea Isle of Wight i Juni och även spela på andra festivaler under sommaren så ska vi räkna med att de har ett nytt album med sig i bagaget då?!?

Cat Power - TBA
Chan Marshall håller på att spela in igen, den här gången har hon lämnat Memphis Rythm Band hemma och håller sig ensam med en akustisk gitarr och ett piano. Sångerna ska även vara sorgsna igen.


/C

No comments: