Friday, December 18, 2009

Ola Podrida 'Belly Of The Lion'


Skivan kom redan i oktober och den har gått flitigt i min ipod, så jag tyckte att det nu var dags för att skriva lite om den.
Ola Podrida, eller David Wingo som är mannen bakom namnet, släppte sin debutskiva 2007 och nu så är det då dags för uppföljaren.
David Wingo är mest känd för att göra filmmusik, och hans skapelser har funnits med i många filmer som du har sett.
Debutalbumet 2007 hade många likheter med andra storheter från den tiden, man kunde höra spår av såväl Band Of Horses som My Morníng Jacket, samtidigt som det ändå var ett ganska klassiskt s/s-album.
Uppföljaren tickar in på under 40 minuter och är mycket skarpare och mer kompakt än debuten. Wingo spelar alla instrument själv och skivan är inspelad i Wingos vardagsrum. Musik och sång samspelar på ett fint sätt och Wingos bakgrund som stämningssättare i filmer avspeglas mycket i musiken, det är små beståndsdelar som i sig ger sångerna ett än större djup och nyanser av känslor som inte behöver yttras. Jag kan sakna de lite mer direkta sångerna från debuten, för den här skivan skall helst lyssnas på som en helhet för att se den stora bilden.

Roomful of Sparrows
Your Father's Basement

/C

No comments: