Saturday, February 28, 2009

Olle Ljungström



Svt ägnade igår en timme på bästa sändningstid åt en av våra största textförfattare. Jacob Frössén följer Olle Ljungström från januari 2006 till augusti 2008. Han är aktuell med sina nya skiva Sju (som är den första studioskivan på just sju år) och under hösten släpptes skivan "Andra sjunger Olle Ljungström", där andra svenska artister tolkar hans låtar. Bland tolkarna syns Eric Gadd, Andreas Mattson (Popsicle, Sweet Chariots), Lisa Miskovsky, Di Leva och Sara Isaksson för att nämna några. Skivan är ett självklart köp, särskilt då Olles styrka inte var hans säregna röst men istället hans närgångna och personliga texter som här förvaltas av Sveriges artistelit.

K-special om Olle Ljungström



Kastade också ett öga på Garage, även detta program i Svt. Far&Son, är en högintressant duo som består av Frej Larsson (Maskinen, Slagsmålsklubben, 50 Hertz) och Simon Gärdefors (serietecknare (Dj Röv), författare och musiker i Las Palmas), körde live och diskuterade i soffan med Kristian Anttila (som körde en fin akustisk version av Västra Frölunda) och Sophia Somajo (som tydligen inte spelar live längre utan ska börja med webcamkonserter). Intressant att Svt fortfarande levererar intressanta musikprogram av högsta kvalité.

Gå på Shape Up ikväll, Embassy live! Tyvärr befinner jag mig på den rätta kusten och kan inte själv närvara... Mitt i den pågående Pirate Bay-rättegången släpper Embassy och deras skivbolag Service deras nya tolva i endast tre (3) exemplar som säljes på Ebay. Den första tolvan ligger just nu på 140$ och omslaget är målat av Carl Hammoud. Bara att börja bjuda!
/Teo

No comments: