Sunday, March 29, 2009

Det släpps så oerhört mycket bra musik just nu att det är svårt att hänga med. Tänkte dela med mig av några nya skivor som har kommit.

The Felice Brothers "Yonder is the Clock"
The Felice Brothers består av de tre bröderna Ian, Simone och James Felice samt vännerna Christmas och Farley. Bandet bildades i New York och började lira i tunnelbanorna. 2006 släpptes debuten Through These Reins and Gone efter att ha turnerat hårt som förband till många större akter. 3 ytterligare album har släppts, och nu är det dags för bandets femte fullängdare släppt på Conor Oberst Team Love label. Det är amerikans folk/country med fötterna i Dylans 60-tal när den är som bäst.(klicka på bilden för att ladda hem skivan).
Bill Callahan "Sometimes I Wish We Were An Eagle"
Bill Callahan gjorde i 20 år musik under namnet (Smog), 2007 övergav han namnet för att ge ut musik i sitt eget namn. Det är dock fortfarande samma stillsamma, enkla musik med surrealistiska texter som framförs i en monoton, halvtalande avskalad stil. Det är oftast ett hata eller älska koncept, vilket i mitt fall blir det andra alternativet. Finner att Bills dystra, morbida svara humor är helt underbar och något som man måste ge sig en chans att älska. Nu kommer Bills nya, 13:e skiva och man vet så att säga vad det är man får.
V/A "Not Given Lightly"
Mitt absoluta favoritskivbolag Morr Music har givit ut den här tributeskivan som hyllar den Nya Zeeländska indiescenen från 80-talet. Morr innefattar band som Radical Face, Seabear, Wooden Birds, Lali Puna etc etc. Väl värt att lyssna på.

/C

No comments: