Thursday, September 24, 2009

Bye Bye Bicycle "Compass"



Egentligen borde det vara Teo som skriver om Bye Bye Bicycle, de kommer ju faktiskt i princip från samma stad och har på något sätt växt upp tillsammans.
Bye Bye Bicycle startade sin resa för närmare 9 år sedan i Bovallstrand, en liten pittoresk västkuststad i närheten av Smögen (om det ger en klarare geografisk bild av det hela).
Bandet har ändå florerat ryktesvis i den innersta inde-Gbg-kretsen under en längre tid, för ca 3 år sedan gjorde de bla en bejublad spelning på frukostklubben på Emmaboda Festivalen som gav en del mediautrymme och de senaste året har de spelat flitigt främst i Göteborg, men även Stockholm och sommaren avslutades med en spelning på Popagandafestivalen.

Hur låter det hela då?
Skivan är extremt välproducerad, det är en väldigt mogen första platta med både blås och stråkar, det hörs att skivan har tagit lång tid att spela in. Skivan inleds med första singeln 'Haby Bay' som är en finfin låt som andas Gbg-pop med tydliga Smithsinfluenser. André Vikingsson sjunger fenomenalt låten igenom. Tredjespåret 'Navigation' är fint 80-talspopdrivig. Skivan har några till låtar som visar på potentialen som ändå finns, men tyvärr är det lite för jämntjockt ibland. Andrés röst och Jakob Schroeders fina gitarrspel är det som sticker ut mest.
Sammanfattningsvis kan man säga att det är en stabil debut utan några större risktagande, men att potentialen finns visar de med ovan nämnda låtar.

Haby Bay PSL

Vi ska väl även slå ett slag för skivbolaget som sångaren driver, bonjour recordings, som bla släpper gamla cat 5 sångerskan Hanna Lovisas debut. Väl värd att kolla upp.

/C

No comments: